Een mooie sportzomer!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Een ‘bezorgde’ trouwe bezoeker maakte zich begin deze week een beetje zorgen omdat de frequentie van het nieuws dat via Puurvoetbalonline tot hem kwam maar mondjesmaat was.

1344339906Nik gasselteDe trouwe bezoeker had het bij het juiste eind want inderdaad was de frequentie beduidend lager dan de bezoekers gewend waren. De trouwe bezoeker dacht nog even dat ik samen met Martine van een lange vakantie genoot maar aan de telefoon moest ook hij daar wel om lachen, want dat was natuurlijk niet zo. De reden was dat ik een prachtige sportzomer beleefde die mij op plaatsen bracht waarvan ik niet verwacht had dat ik er ooit zou komen. Dat was overigens niet in Polen, Oekraïne, Frankrijk of Engeland maar gewoon in Noord-Nederland.

In Annen, Uithuizen, Bedum, Kloosterburen, Usquert, Eelde, Eenrum, Yde de Punt en aan de boorden van het Zuidlaardermeer vond ik mijzelf terug voor het maken van een reportage voor de Ommelander Courant of de Oostermoer.

Maar ook waren er de interviews die me bij bekenden van brachten maar nog vaker bij personen die ik daarvoor nog nooit eerder had ontmoet. Jong, oud, nog actief als sporter, of passief genietend van hun favoriete sport, alles trok deze mooie zomer voorbij. Een zomer die op 1 juni nog zo vreemd begon want een dag eerder werd onder grote belangstelling onze voetbalvriend uit Bedum, Jan van Dijken, begraven. Een begrafenis die zijn sporen duidelijk na liet want Jan was in deze speciale sportzomer nog regelmatig in mijn gedachten aanwezig want we zouden genoeg te bepraten hebben gehad over een sportzomer die Nederland in eerste instantie niet dat succes bracht waar hele volksstammen logischerwijs op hadden gehoopt. Een teleurstellend EK werd het maar we in Nederland op woensdag 13 juni rond de klok van acht uur in de avond nog geen weet van hadden. Ik bevond mij op dat moment in Annen waar het criterium de Acht van Annen op het programma stond waar, en ik druk mij zacht uit, het geen storm liep qua publieke belangstelling. Dat was natuurlijk niet zo raar want 13 juni 2012 stond ook in het teken van Duitsland- Nederland, de kraker op het EK voor landenteams.

Alles stond in het teken van dit spektakel en speaker Rikus Bartol ‘verdacht’ de renners er zelfs van dat ze nog harder reden dan normaal om vooral toch maar op tijd in het plaatselijke horecaetablissement te zijn om zodoende niets te missen van het gevecht tussen Oranje en de Duitsers. Door de wedstrijd in Kharkiv werd de terugreis er een van, weinig verkeer op de weg en de benzinepompen zijn dicht want Nederland stond, zat of hing massaal voor de buis. Bij aankomst zag ik al dat het niet heel erg voorspoedig ging met Oranje want Martine was ijverig in de tuin bezig en ook binnen klonk er weinig lawaai van Evert, Frank of Jeroen want de TV stond in de stand waarin hij bij ons vaak staat en dat is uit.

Het EK werd niet wat velen er van verwacht hadden waardoor de sportzomer voor velen slecht begon wat niet voor mij gold, want ik trok vrolijk verder van sportevenement naar interview en omgekeerd. De Tour was het volgende evenement waar velen hun hoop op gevestigd hadden maar wat al snel een grote deceptie werd toen bij een massale valpartij enkele Nederlandse kanshebbers opeens geen kanshebber meer waren.

In de periode dat de Tour verreden werd was ik bij tal van evenementen zoals het Beachvoetbal in Uithuizermeeden, de Wielerronde van Kloosterburen en een week later, het biervatrollen in Kloosterburen. In die periode was er echter nog een mooi moment en dat was de mijlpaal van de 200.000e bezoeker van de website www.puurvoetbalonline.nl . Een mijlpaal die ‘gevierd’ werd met het verhaal rond en met Peter Berghuis de ernstig zieke elftalleider van de F1 van CVVB. Een bijzonder verhaal van een moedige man die zijn hele ziel en zaligheid iedere zaterdagmorgen en doordeweeks stopte in het begeleiden van een jeugdteam. Een voorbeeld voor velen werd er in de reacties gezegd en daar ben ik het helemaal mee eens want Peter Berghuis verdiend figuurlijk een standbeeld voor de manier hoe hij de functie van jeugdleider heeft uitgevoerd en heeft beleeft!

Maar de zomer ging verder richting september wat betekende dat de voetbalbijlages aan de horizon heel voorzichtig tevoorschijn kwamen. Trainers bellen van diverse clubs uit Groningen en de kop van Drenthe zorgde er voor dat het weer begon te kriebelen richting de nieuwe competitie. Trainers met hoge verwachtingen, sommige met minder hoge verwachtingen, alles kwam voorbij en wat het ook dit jaar weer tot een feest maakte om er weer aan mee te mogen werken.

Zo vloog de maand augustus in een sneltreinvaart voorbij en staat vandaag 1 september op de kalender, die volgens weerman Peter Timofeeff gisteravond betekende dat de meteorologische zomer voorbij is. Een mooie zomer in een flits voorbij waarbij www.puurvoetbalonline.nl niet alle dagen werd bijgewerkt. Dat was ook wel even goed want de voetballiefhebbers/sters ‘volproppen’ met nutteloze informatie dat gebeurde op TV en op internet al genoeg en waar Puurvoetbalonline niet aan mee wil en zal doen.

Want op Puurvoetbalonline zal met het amateurvoetbal in al zijn facetten, en via ‘mijn mening’ en het voetbalforum met een schijnbeweging naar het betaalde voetbal, de komende periode weer volop in beeld zijn via

-Interviews met interessante personen uit de Amateurvoetbalwereld, Het sterrenteam van…., Het Voetbalforum, De vraaggesprekken, Een rondje in Grand-café Koning en nog veel mee zal er de komende maanden gebeuren want we gaan weer knallen!

Knallen om Puurvoetbalonline, mooier, groter en nog populairder te laten worden bij de bezoekers die laten zien dat ook zij houden van het amateurvoetbal in hun mooie provincie Groningen.

Zo kwam er vandaag dus een einde aan een fantastische sportzomer waar ik met veel plezier maar ook emotioneel op terugkijk. Met plezier omdat alle evenementen en interviews zonder uitzondering prachtig waren om er bij te mogen zijn. Emotioneel omdat het ‘Even bellen met’ wel gemist werd omdat ik Jan graag deelgenoot had willen maken van de mooie dingen die ik deze zomer dankzij zijn steun in mijn beslissing om mijn hart te volgen heb mogen beleven. Emotioneel ook omdat ik een kanjer van een vriendin heb die nooit een keer zeurde als ik ’s avonds of in de weekenden weer de deur uitging. Martine die  begreep dat ik de roep van mijn passie toch niet kon weerstaan en mij daar alle ruimte in gaf en in de toekomst ook zal geven en waar ik haar eeuwig dankbaar voor ben!

Daarom iedereen, bedankt voor een mooie sportzomer!!