Wat mij opvalt in het Groene wereldje:

op . Geplaatst in Columns

Wat mij opvalt in het groene wereldje is een column van Daniel Dijk. Daniel is binnen de Heracliden tweede trainer, lid van de technische commissie en traint ook de A-junioren. Met ene regelmaat zal hij zijn mening geven over wat zich in het betaalde en amateurvoetbal afspeelt.

 409519 2120322787701 1834763460 1404509 28662981 n

 Een super weekend moest dit worden, qua voetbal want er stonden ondermeer verschillende topduels in het betaalde op het programma. Maar eerst op vrijdagavond AGOVV – VEENDAM, wat weer een deceptie voor de ploeg van trainer Heerkes. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog voorstaan met 1-2 en als nog met een nederlaag van het veld afstappen(3-2). Het is maar goed dat er op dit moment geen Topklasse club wil promoveren naar de Jupiler League anders word er volgend jaar op amateurniveau gespeeld in Veendam.

Dan de zaterdag, Ik nam rond half vijf plaatst in de bestuurskamer van mijn club, waar het een drukte van belang was. De scheidsrechters en bestuursleden die er zijn eten een gehaktbal en eten een drankje. Het gaat over de storing van het digitale spelersformulier dat sinds vandaag ook in gebruikt moest worden genomen door het 2e elftal. Maar het is natuurlijk ongelofelijk dat op de eerste zaterdag waar weer veel word gespeeld het digitale systeem al plat ligt. KNVB, Hoe hebben we dit geregeld vraag ik me dan af.’’

Langzaam stromen de uitslagen binnen en er blijkt weer voldoende gescoord te zijn koploper CSVH staat nu  acht punten los van nummer twee Middelstum.

CSVH wist SGV thuis met 7-1 te verslaan waarmee de Hoogkerkers laten zien dat ze dolgraag de stap naar de 2e klasse wil maken. In de eerste 3 klasses S de kampioenen al wel bekent, HZVV moet knap Viboa achter zich dulden alleen staan de Winsumers nu al op een straat lengte afstand de Drenten. The Knickerbockers wist zaterdag met 2-0 te winnen van na deze winter toch bekende Friese ploeg Bant, en zo staan ook de studenten uit Groningen met een wedstrijd minder zes punten los van nummer 2 Noordscheschut. Overigens won Omlandia in dezelfde klasse zeer knap met 2-0 van De Weide. Zoals gezegd staat CSVH bovenaan in 3c, Middelstum staat met een wedstrijd minder op acht punten op de tweede plek.

Ik wil tot slot nog een amateur uitslag eruit halen, Tolbert –  Zandt ‘t .. 19 – 0 , ‘’Hallo zeg 19-0 , waar gaat dit nog over?! Tolbert(8e) staat slechts zes plekken hoger dan Zandt (14e) ik vraag me af wat de uitslag van  koploper GRC in het duel ‘t Zandt zal zijn…Persoonlijk vind ik het jammer dat een elftal van dit niveau in de standaardklasse mee doet. Voor ploegen als GRC,Engelbert en ook Noordpool UFC die serieuze plannen hebben voor de toekomst kan je deze klasse toch niet serieus nemen met zulke uitslagen.

Ik gaf vorige week ook een aantal antwoorden op vragen van www.puurvoetbalonline.nl  met de daarin de vraag of Suk van de FC nu de reddende man is voor FC Groningen, We hebben het zaterdagavond weer kunnen zien. Het antwoord is Keihard Nee. Groningen speelde andermaal een draak van een wedstrijd en zo wist NEC viermaal te scoren. Ik hoop toch echt dat Trainer Huistra eindelijk gaat inzien dat er centraal achterin wat bij zal moeten komen volgend seizoen. Groningen is verdedigend te zwak en verdient op dit moment absoluut geen plekje in de Play Off’s.

Helaas waren er op de zondag weer een paar discutabele momenten te zien waar de scheidsrechters de fout ingingen. Liesveld mocht dan wel zijn eerste ”Topper’’ fluiten maar 5 minuten voort het einde van de wedstrijd ziet hij en zijn assistenten het slimme duwtje van Matavz compleet over het hoofd. Het gevolg is dat Labyad de bal moeiteloos in de goal van doelman Mulder en Feyenoord onterecht genoegen moet nemen met een nederlaag. Bast Dost is niet alleen beslissend met zijn doelpunten ook zijn looplijnen bij de treffer van Djuricic zijn wel opmerkelijk te noemen. Hij belemmerde het zicht voor doelman Esteban wel zo erg dat scheidsrechter Kuipers dit moest opvatten als hinderlijk buitenspel, maar nee Kuipers, die eerder deze week in het duel CSKA – Real Madrid ook al een fout maakte waar een goal uitkwam, keurde de goal goed en dat zorgde ervoor dat Heerenveen weer terug was in de wedstrijd. Door de uitslagen van dit weekend is er bovenaan en ook onderin nog van alles mogelijk in de eredivisie.

Na al bijna lasogen te hebben van het vele voetbal van dit weekend sloot ik af met Atletico – Barca, of moet ik zeggen Atletico – Messi. De Argentijn krulde op een zeer sluwe maar prachtige manier een vrije trap vlakvoor tijd achter doelman Courtios. Toch lijkt Barca kansloos voor een volgende titel, concurrent Real Madrid blijft ook winnen en zo blijft het gat tien punten. Trainer Guardiola gaf in na afloop al toe dat de titel binnen halen nog onmogelijk is, dit lijkt het moment op naar Inter te vertrekken Josep, Na verluid wil de Italiaanse club 20miljoen euro per seizoen overmaken aan de Catalaanse trainer. Ik zeg; DOEN