Waanzin in Zeist

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Dat de wegen van de KNVB ondoorgrondelijk zijn is iets waar we ons zo langzamerhand niet meer over verbazen

.Dat de wegen van de KNVB ondoorgrondelijk zijn is iets waar we ons zo langzamerhand niet meer over verbazen.

Nederlands-elftal-ek-2009-vrouwen-voetbal

 Nederlands Dames Elftal

 

De nieuwe regels die in Zeist bedacht worden zijn soms te lachwekkend om er over te praten en in sommige gevallen zijn ze te dom om er NIET over te praten.

Zondagmorgen keek ik op de site van de vv Eenrum om te kijken of het duel Eenrum-Niekerk door zo gaan. Mijn oog viel ook op een artikel wat wedstrijdsecretaris en leider van het D2meisjesteam, Cor Nienhuis, geschreven had over de ,, plannen” van de KNVB met betrekking tot het meisjesvoetbal. Het plan was om de meisjes zo lang mogelijk bij de jongens te laten spelen want dit zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Met stijgende verbazing las ik het artikel en ben het helemaal met de vv Eenrum eens dat ze de tegen het plan van de KNVB zijn en van harte samen met ondertussen al 106(!) verenigingen de actie van VVS’46( een vereniging uitkomend in district West) ondersteunen.

 Meisjes horen, zo vinden VVS’46 en Eenrum, samen in een team te voetballen wat voor de breedte van het meisjesvoetbal een goede zaak is. Natuurlijk heb je overal toppers die vroeg of laat door zouden kunnen stoten naar de top van het damesvoetbal. Daar zou je dan misschien een uitzondering voor  moeten maken en ze in een jongensteam kunnen plaatsen. Maar het meest lachwekkende is wel dat onze bondscoach wat het Nederlands Dameselftal betreft, Vera Pauw, haar zin wil doordrijven en dreigt met opstappen. Als je op deze manier je gelijk wilt halen vind ik persoonlijk dat je lekker moet opstappen als bondscoach want hoe egoïstisch en drammerig kun je zijn. Mevr. Pauw heeft met het damesteam vorig jaar een prachtig resultaat in Finland behaald door de halve finale te bereiken waarin het werd uitgeschakeld door Engeland maar is nu, gevoed  door de euforie van het succes in Finland,de weg duidelijk een beetje kwijt als het om het meisjesvoetbal gaat.

Ze zou namelijk eens naar Eenrum moeten komen begin Juni. Daar wordt namelijk al vijf jaar lang een prachtig meisjestoernooi gehouden die zijn weerga niet kent. Van heinde en ver komen de teams naar Eenrum en de meesten melden zich bij het vertrek aan het einde van de dag alweer aan  voor de volgende editie.

Dat doen ze omdat ze het  leuk vinden om met en tegen meisjes cq dames te spelen. En zo hoort het ook te zijn want persoonlijk denk ik als deze regel er door zou komen het aantal meiden dat gaat voetballen drastisch zou verminderen en kunnen de andere sportbonden wel eens de lachende derde, vierde, vijfde of zesde worden. Want de Hockey, Basketbal, Volleybal en Schaatsbond volgen de ontwikkelingen in ,, Voetbalwonderland” met grote belangstelling. Ik zie iedereen denken volleybal,hockey en basketbal snappen we maar Schaatsen?

Die opmerking is logisch maar is een voorbeeld hoe lachwekkend het plan van de KNVB is .Je kunt je namelijk niet voorstellen dat jongens en meisjes bij deze vier bonden zo lang mogelijk in een competitie moeten uitkomen. Daar snappen ze dat talent echt wel boven komt drijven zonder dat je er van die eigenaardige ideeën op los laat.

Wat Vera Pauw betreft hoop ik van harte dat ze een echte liefhebster is en net als velen de diverse clubsite,s bezoekt en dan leest dat haar plannen en die van de KNVB op 1 April misschien een geslaagde grap waren geweest maar dat ze voor de rest van het jaar door niemand serieus genomen worden mag ik hopen.

En mocht ze twijfelen dan moet ze de prachtige column die Kim van Dijk voor Puurvoetbalonline heeft geschreven even lezen. Daar wordt namelijk precies beschreven waar het om gaat in het dames en meisjes voetbal en waar de KNVB en Vera Pauw nog een hoop van kunnen leren namelijk:

Iedereen lekker laten voetballen in het team waarin hij of zij hoort!

 

voor meer informatie over deze actie bezoek ook de site van VVS'46