Regiovoetbal in nevelen gehuld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

De twee oefenwedstrijden die de Stichting Regioteam Noord Groningen op dinsdag 22 en woensdag 23 november zou spelen met het dames en seniorenteam zou spelen zijn beide afgelast door de dikke mist die Nederland al dagenlang bedekt met een grijze deken.

De twee oefenwedstrijden die de Stichting Regioteam Noord Groningen op dinsdag 22 en woensdag 23 november zou spelen met het dames en seniorenteam zou spelen zijn beide afgelast door de dikke mist die Nederland al dagenlang bedekt met een grijze deken.

Een grijze deken die in figuurlijke zin symbolisch staat voor de activiteiten van de Stichting die het amateurvoetbal in Noord West Groningen zo graag wil promoten. Helaas gaat dat op de manier zoals de Stichting daar nu mee omgaat niet lukken. Dat doet mij als voetballiefhebber, en in alle bescheidenheid met Puurvoetbalonline een van de promotors van het amateurvoetbal in onze provincie, ‘pijn”

Als ik even de damesselectie van het Regioteam als voorbeeld neem dan lazen we in het verleden regelmatig (te) grote overwinningen. Uitslagen van bijvoorbeeld 20-1 tegen de Heracliden-dames. Dat zijn wedstrijden die in mijn beleving geschaard kunnen worden in de categorie ‘waanzinduels” want daar heeft namelijk niemand wat aan. Het Regioteam niet want die hebben geen tegenstand en worden dus als team en als individuele speler niet getest, de tegenstander niet want die dienen als schietschijf en het publiek is ook geen winnaar want die zien geen wedstrijd waar datgene wat voetballen leuk maakt zichtbaar is.

                                                               johanfoto

Op de site van de stichting zocht ik even naar de selectie van de dames want ik was geïnteresseerd in wie er deze keer allemaal uitgenodigd waren voor de ‘kraker’ tegen de dames van SIOS dat in de vijfde klasse van het damesvoetbal uitkomt. Als ik www.regioteamnoordwestgroningen.nl mocht geloven dan waren er niet veel meiden uitgenodigd want ik kon geen selectie vinden. Dat is vreemd want als je op je eigen site geen selectie bekend maakt die jou als stichting vertegenwoordigd komt dat niet echt professioneel over. Het herenteam zou woensdagavond tegen VEV’67 uit Leek spelen maar ook dat duel ging, net als een dag eerder die van de dames, niet door vanwege dikke mist.

Ook daar zag ik geen selectie van staan op de site van de Stichting die het voetballen in Noord Groningen promoot. Twee selecties in grijze nevelen gehuld is vreemd maar misschien ook niet want niet alle trainers zijn er blij mee dat hun pupillen opgeroepen worden voor wedstrijdjes in de provincie met het Regioteam. Die zitten er niet op te wachten dat spelers die twee keer per week trainen, vaak ook nog in de zaal voetballen ook nog eens in het Regioteam opdraven.

Dit zuig ik niet uit mijn duim maar is mij door diverse trainers verteld. Jammer is het wel dat op die manier niet de beste spelers uit de regio geselecteerd kunnen worden maar dat er zowel bij de dames als heren van willekeur sprake is om een selectie bij elkaar te ‘schrapen”. Een willekeur waar we als voetballiefhebbers weinig van meekrijgen omdat de wedstrijden van het Regioteam bijna achter gesloten deuren plaatsvinden. Promoten betekent dat je iets onder de aandacht wilt brengen zodat mensen er interesse in kunnen tonen. Promoten betekent echter niet dat je alles stil houd waarbij ik wel moet zeggen dat ik van het damesteam een mail kreeg dat er gespeeld werd tegen SIOS.

Maar verder niets gehoord of gezien van Stichting Regioteam Noord West Groningen waarvan ook de recordpoging om het wereldrecord zaalvoetballen, die op 7/8 januari 2011 in Warffum werd gehouden, nog steeds in nevelen gehuld is wat het slagen van deze poging betreft. Dit is jammer en doet het amateurvoetbal in onze regio geen goed want koketteren met iets wat je niet kunt waarmaken is vaak antireclame en dat verdiend het amateurvoetbal niet.