Vormverlies is ongrijpbaar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vormverlies is iets wat ongrijpbaar is. De ene week speel je de pannen van het dak en een week later loop je voor je gevoel als een dweil over het veld.

Vormverlies is iets wat ongrijpbaar is. De ene week speel je de pannen van het dak en een week later loop je voor je gevoel als een dweil over het veld.

Dat overkwam Jan Kromkamp bij de Go Ahead Eagles zodat hij door trainer Joop Gall naar de reservebank werd verwezen. In de bekerwedstrijdegen Feyenoord keerde de routinier weer terug in de basis en speelde een uitstekende pot tegen de Rotterdammers. Zo waren er meer voetballers die even buiten de basis ‘geparkeerd” werden door hun trainers omdat de vorm, die ze normaal gesproken etaleerden, even niet aanwezig was. Gregory van der Wiel en Christian Eriksen waren twee voorbeelden die even basisspeler af waren maar nu weer teruggekeerd zijn in de basis bij Ajax. Zo zijn er meerdere voetballers die dat overkomt en laten we eerlijk zijn, wie dat als sporter nog nooit heeft meegemaakt die liegt.

Vormverlies, een ongrijpbaar iets waar allerlei theorieën op los gelaten kunnen worden hoe zoiets ontstaat. Als voetballer train je de hele week en toch gaat het op een gegeven moment fout en dat is raar. Ik hoefde mij echter meer niet met allerlei theorieën over deze materie bezig houden dacht ik want vier jaar geleden besloot ik dat het mooi geweest was met mijn loopbaan als voetballer. Ik vind voetbal leuk maar ‘meehobbelen” duidelijk niet. Maar gek genoeg kreeg ik enkele weken geleden wel met vormverlies te maken waar ik onaangenaam door werd verrast.

Richting de 100.000e bezoeker van www.puurvoetbalonline.nl had ik mijzelf opgelegd dat er even stevig doorgetrokken moest worden voor Puurvoetbalonline want het streven was om de mijlpaal te halen voordat Ronald, die samen met Bob de site gebouwd heeft, weer terug was van een welverdiende vakantie met Sabrina. Uiteraard lukte dat waardoor vrijdag 14 oktober voor Puurvoetbalonline de dag werd dat we de 100.000 bezoekers passeerden. Een mijlpaal met consequenties bleek later want door de vele reacties knapte er gek genoeg even iets in mij waar nog eens bijkwam dat er richting mijn droom die ik ooit wel eens uitgesproken heb opeens ook allerlei zaken gingen spelen. Zaken die de nodige energie kostten en die ik dus op momenten dat ik dat nodig had tekort kwam voor Puurvoetbalonline. Een enkeling viel het op maar zei wijselijk niets. Een andere zei bezorgd: ''Pas op jezelf Johan.'' Beide hadden ze gelijk, Martine die het zag en wijselijk niets zei omdat ik het toch ontkend zou hebben, en Jan omdat hij goed zag dat de 100.000 bezoekers en de daarbij horende column over mijn trouwste fan meer met mij had gedaan dan ik zelf had verwacht. Daardoor kwamen de grote interviews die klaar lagen op de plank om geschreven te worden even niet uit mijn vingers. Daar ik van mening ben dat iedereen kwaliteit verdiend en geen ‘afgeraffeld” interview, besloot ik om ze even te laten liggen. Maar gelukkig keerde de rust weer terug en werden de ontwikkelingen richting mijn toekomst ook steeds duidelijk zodat mijn ‘kop” weer schoon werd. Ik merkte deze week dat de vorm weer een beetje terugkwam waardoor ik mij opeens weer een stuk prettiger voelde. Een gevoel waardoor ik nu met een gerust hart durf te zeggen tegen Johan Sap(VEV’67) de oud-doelman van FC Groningen, Richard Vennema en de tweeling Gonnie(CVVB) en Alice Smit( v.v.Annen) dat het op korte termijn helemaal goed komt met hun interviews. Vormverlies, het blijft ongrijpbaar, maar wat ben ik blij dat het maar van tijdelijke aard is!!