Komkommertijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

In een periode dat er bijna niet gevoetbald wordt is het qua nieuwsgeving ,,komkommertijd"wat de voetbalnieuwtjes betreft.

In een periode dat er bijna niet gevoetbald wordt is het qua nieuwsgeving ,,komkommertijd"wat de voetbalnieuwtjes betreft.

Dat betekend dat nieuwtjes,als ze er al zijn, zo breed mogelijk uitgemeten worden.Aan het begin van dit seizoen hoorde ik al zoiets als ik voor de Ommelander Courant bij een voetbalwedstrijd aanwezig was. De Bobo,s van de KNVB hadden weer wat nieuws bedacht voor op de velden.

De titel Bobo werd trouwens in 1988 door de inmiddels overleden Rinus Michels bedacht. Om tot een puike prestatie te komen op het EK in Duitsland creëerde Michels een gezamenlijke vijand voor wat betrof de technische staf en selectie  Dit werd het korps van bondsbestuurders die uiteraard in grote getale naar de ,,Heimat"waren getrokken om daar aanwezig te zijn op de vele recepties en feesten die er voor deze,vooral door hun lichaamsgewicht, zwaargewichten georganiseerd waren maar verder weinig meerwaarde hadden wat betrof de uitstekende prestaties van het Nederlands Elftal.

De Bobo,s van toen zijn ondertussen vervangen door een nieuw peloton om even in de termen van de ook wel ,,de Generaal" genoemde Rinus Michels te blijven.Deze bestuurders hebben weer een nieuwe regel bedacht die het amateurvoetbal steeds leuker gaat maken voor de clubs, trainers en begeleiders..

Het consumeren van bier was al een tijdje ten strengste verboden waarbij na een geconstateerde overtreding de boetes als sneeuwvlokken in een stevige sneeuwbui rondvlogen.Van alles moesten de clubs bedenken om de zeer incognito opererende geheimagent 0011 van de KNVB niet een vervelende rapport richting de Zeister bossen te laten sturen die dan door de ,,deskundigen" aldaar omgezet werd in een boete voor de desbetreffende vereniging.

Maar als de natuur, en gelukkig niemand anders, het straks toestaat dat er weer gevoetbald wordt krijgen de James Bondjes van de KNVB er een taak bij.Want ,,Zeist" heeft namelijk besloten dat er in en om de Dug Out niet meer gerookt mag worden tijdens een amateurwedstrijd.k ken enkele trainers in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant die onder de wedstrijd een shagje draaien en uiterst relaxt overkomen. Ook zijn er redelijk wat elftalleiders die, als de spanning te snijden is, een sigaretje opsteken.

Dat is met ingang van 1 januari nu Passé Over Flakkee! Bij een overtreding zullen er passende maatregelen genomen worden meldt het persbulletin Wat deze maatregelen zullen zijn kan zelfs een pinguïn op de Zuidpool nog bedenken namelijk: Een Boete.Want dat is wat de clubs te horen hebben gekregen uit het grote Zeister Bos. Voor de diverse bestuursleden zal er op deze manier weinig meer terecht komen van het rustig naar een wedstrijd van hun vereniging kijken.

Ze zullen zeer alert moeten zijn om de boetes niet de spuigaten uit te laten lopen want de ervaringen met wat betreft de alcoholwet hebben al aangetoond dat 0011 onverbiddelijk is.Op deze manier wordt er weer in inkomstenbron toegevoegd bij de KNVB waarvan ik laatst opperbobo,s Michael van Praag, hoorde zeggen dat de voetbalbond er financieel uitstekend voorstond.Ja dank je de koekoek denk je als hoort dat is met deze acties ook geen wonder. Het geld stroomt binnen bij de grootste sportbond die Nederland rijk is maar waar het ook weer met een duizelingwekkende snelheid wordt uitgegeven.

Want in de komkommertijd was er nog een lachwekkend nieuwtje te horen uit het crisiscentrum Zeist. Er brak namelijk grote paniek uit met betrekking het vervoer van ons Nederlands Elftal naar Zuid Afrika deze zomer. Eigenlijk zeg ik het verkeerd het probleem was dat alle Bobomannetjes en Bobovrouwtjes niet in hetzelfde vliegtuig konden dan ons elitekorps op voetbalgebied, het Nederlands Elftal. Je zal namelijk maar in het tweede vliegtuig moeten als Nederland de wereldbeker onverhoopt mocht winnen. En je dus niet met de selectie al feestende terug mag vliegen.

Er zal nu dan ook met een andere maatschappij gevlogen worden door de voetbalbond en mocht dit duurder uitvallen dan bij onze eigen nationale trots dan is het toch simpel.Dan zal de volgende regel zijn dat de toeschouwers bij welk amateurduel dan ook geacht worden om niet meer te roken. Ik ben benieuwd hoelang de bobootjes dat volhouden...... dat ze amateurduels komen bekijken.