Training SV Bedum Oldstars in het teken van de pruimen van Ronald en gebak van Noordwolde ?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Woensdag 29 augustus stond voor de SV Bedum Oldstars in het teken van voorlopig de laatste van Johan Kuitert, de pruimen van Ronald en de reis van een achttal teamgenoten+ Bert naar Iran.
je profielfoto
Toen ik rond half tien in Bedum arriveerde was het nog rustig op het sportcomplex. Alleen Johan, Bertus en Jan van Dijk waren nog maar aanwezig. Maar gelukkig veranderde dat snel want al vlot druppelden er meerdere Oldstars binnen zodat we uiteindelijk toch tot  vijftien enthousiastelingen kwamen. Dat gevoegd bij het achttal teamgenoten dat onderweg naar Bremen was om vandaar de reis naar Iran te maken zorgde voor de opmerking dat er ook nog een paar spelers op vakantie waren. En daarnaast had  een enkeling nog  fysieke problemen . Van Jan Smit weten we ondertussen dat hij aan het revalideren is maar deze keer zat ook Hans Spier  in de lappenmand. Hans was tijdens een zware ‘touretappe’ op Schiermonnikoog gevallen met zijn fiets. Een valpartij die de lange technicus een diepe vleeswond opleverde zodat hij niet kon trainen. Naast vijftien spelers waren er ook tientallen pruimen aanwezig want Ronald Jansen was even als de plaatselijke Tarzan door zijn pruimenbomen geslingerd. Dat had hem aardig wat pruimen opgeleverd en waar hij de groep op trakteerde. Door het warme gedoe van vorig week op het kunstgras, en de warme weken daarvoor, had ik vorige week donderdag wat medicatie van mijn huisarts gekregen. Dit om een bronchitis en een beginnende longontsteking de kop in te drukken. Maar gezien het aanslaan van de medicatie besloot ik om de voetbalschoentjes toch aan te trekken, iets waar het thuisfront anders over dacht, waarbij ik de ‘terrible twentys’ van een meelevende assistent-trainer deze keer legaal in mijn eigen tempo mocht doen. Een mooi gebaar van ‘De Kuit’ die weet dat je nu eenmaal met een menselijke benadering meer bereikt dan dat je de botte bijl er in gooit. Iets wat Nanno, de menselijke benadering, ook prima beheerst. Natuurlijk ging het tijdens deze training ook over onze voetbalvrienden die onderweg naar Iran waren. Zo werd er al even gesproken over wanneer we de advertentie gaan plaatsen voor nieuwe leden. Want er zit een kans in dat er  mannen in Iran blijven. Om een voorbeeld te nemen, Tonnie, de Bomber van Bedum’ Niemeijer was de laatste weken zo scherp als een mes. Wanneer dat ook in Iran gebeurt dan loopt er vast een Iranese Mino Raiola rond die voor Tonnie een vet contract klaar heeft liggen. En wat te denken van Jan van Woudenberg met zijn eigen ideeën over het Walking Football. Die laten ze in Iran niet weer los want die krijgt absoluut een functie binnen de Iranese voetbalbond. Iets wat mensen binnen de ouderenbond, onder aanvoering van Johan Annema, prima zouden vinden maar dat is weer een ander verhaal.
Maar er werd besloten om nog even te wachten met het plaatsen voor een oproep voor nieuwe leden want we moeten ook niet doen alsof we de mannen in Iran nu al vergeten zijn. Dat is namelijk niet het geval maar lekker rustig was het wel tijdens een training die werd afgesloten met een partijvorm waarbij Cor niet lekker in zijn vel zat. En dat had een speciale reden. In kleedkamer 2, onze talentlozen bivakkeren in kleedkamer 1, zit ik bij nummer 9 en Cor bij nummer 8. Maar Piet, die een tijdje was weggeweest ,zat nu opeens bij 8. Dat zorgde voor onbalans bij Cor waardoor het in de partij niet echt lekker met hem ging. Vreemd genoeg gold dat ook voor de man met de strijdkreet, Voetbal is oorlog  en anders maak ik oorlog, Hans Drenth. ‘Hansie’ was deze morgen wat minder in vorm dan anders. Kort gezegd, er ging met regelmaat wat fout bij 'el medogenloos'  zodat wij dat moesten herstellen. Iets wat niet helemaal een geslaagde ‘operatie’ werd want toen ‘De Kuit’ het laatste riedeltje floot stond het 5-5. Een mooie eindstand  waar alle vijftien voetballers en de pruimen van Ronald uiteindelijk  prima mee konden leven. Na afloop van de training was er vervolgens nog even een gezellig samenzijn in de bosjes, de kantine was nog dicht, waar het twaalfde speeltuig helaas niet werd gevonden. Maar wel kwamen we een bal van de v.v. Noordwolde tegen. Een bal die in ruil voor een doos gebak op woensdag 5 september, en tussen 09.30 en 10.00 uur in de kantine van SV Bedum opgehaald kan worden.