, Ze is lief en bijzonder”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Ze is lief en bijzonder

, Ze is lief en bijzonder" is een titel die wat mij betreft maar op een persoon van toepassing kan zijn en dat is Martine. Mijn steun en toe verlaat in alles wat ik doe buiten mijn werkzaamheden voor het UMCG wat gelukkig aan de Peperweg geen dagelijks onderwerp van gesprek is. Want ook voor ons geldt dat je werk en privé gescheiden moet houden. Sinds we elkaar hebben leren kennen rum zes jaar geleden is er op voetbalgebied een wereld voor haar open gegaan. Kwam er in het begin van onze relatie nog weleens de vraag als het Nederlands Elftal zaterdagsavonds had gespeeld waarom AZ, dat voor haar club nummer één in Nederland is, dat weekend niet speelde gaande weg raakte ze steeds meer thuis in de bijzondere materie die de voetbalwereld meebrengt. Steeds enthousiaster en met de rotsvaste overtuiging dat het wat moois zou worden begon ze samen met mij aan een droom namelijk de website Puurvoetbalonline.

Want naast dat ik met ongelofelijk veel plezier ergens in Groningen, en op sommige zondagen in de kop van Drenthe op de voetbalvelden sta is het een prachtig gevoel dat het thuisfront dat ook leuk vind. Iemand die er iedere keer weer trots op is dat mijn naam in de Ommelander Courant bij de diverse verslagen vermeldt staat. Een trouwe fan mag je haar daarom noemen en die op de achtergrond mij ongelofelijk veel werk uithanden neemt. Alles op de site zetten zodat het goed en duidelijk leesbaar is betekent vaak engelen geduld hebben dat iets is wat ik niet bezit. Martine wel die, perfectionistisch als ze op dat gebied is, pas op de knop opslaan drukt als het voor 100% akkoord bevonden is. Een geweldige eigenschap maar ze is soms ook wel iets minder perfectionistisch en dat gebeurde in het weekend van 18 en 19 september.

Ik had mijn weekendprogramma mooi rond gemaakt en zou op de zondag via een wedstrijd van Haren3 richting ZFC Zuidlaren- FC Assen doorreizen om daar voor de regionale krant de Oostermoer, dat ook onder de Noordpers BV in Uithuizen valt, een verslag te maken van deze wedstrijd. Maar de plannen voor het bezoek aan Haren 3 vielen in het water want waar ik er vanuit ging dat ze tot 16.00 uur moest werken bleek dit elf uur te zijn. Omdat het busverkeer op zondag naar Ezinge nu niet direct iets is waar je diep van onder de indruk raakt zat er niets anders op om met Haren 3 een andere afspraak te maken omdat de hoofdpersoon in kwestie toch wel graag naar huis wilde en we geen twee auto, s hebben. Trouwens al hadden we er wel twee dan had dit nog geen zoden aan de dijk gezet want Martine is, en gelukkig voor onze medeweggebruikers, niet in het bezit van een rijbewijs. Maar het verzetten van de afspraak was trouwens geen probleem want aanvoerder Patrick Dijkstra herkende het probleem. Maar s, middags kreeg ik wel heel stoer weer een sms van dat alles weer mooi op de site stond. Mede door haar zijn we de 30.000 bezoekers al ruim gepasseerd waar we, hoewel trots, nog niet tevreden mee willen zijn. Op naar de 50.000 zei Martine deze week nog en dat zal ongetwijfeld, gezien de bezoekers aantallen, in een van de eerste maanden van 2011 gebeuren. Maar ik heb uiteraard een andere magische grens in mijn hoofd die we hopelijk mee  maken en dat zal de 100.000e bezoeker zijn.

Want dat is nu iets waar je nog meer bij stil mag staan en ik zou het geweldig vinden als we dat  bereiken wat aan ons, als we in goede gezondheid blijven tenminste, niet zal liggen. Bij een mijlpaal die nu nog ver weg is maar vast binnen bereik zal komen hoort ook iets tastbaars. Daarom weet ik dat Martine een stille wens heeft maar nooit hard op uit zal spreken. Maar laat ik het dan maar zeggen dat ik het mooi zou vinden dat als we de 100.000e bezoekers hebben gehaald op Puurvoetbalonline we na jaren als vriend en vriendin samengewoond te hebben als getrouwd stel verder te gaan. Dit gebaar kwam in mij op toen ik haar met veel toewijding bezig zag om haar eerste tekst ooit boven het verhaal van Jan en Pedro te zetten. Weliswaar maar een zin maar in die ene zin zit alles in  dat we het echt samen doen. Vandaar de titel, Ze is lief en bijzonder" dat slaat op Martine, soms qua agenda een beetje chaotisch, maar die als ze met de dingen bezig is die haar interesseren omgezet  alles perfect wil doen.