SPELERS VAN DE WEEK OP PUURVOETBALONLINE: Corenos-doelman Sven Knot

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vorige week was daar opeens de vraag of ik ook wat had met het geven van cijfers aan spelers, trainers en scheidsrechters zoals in de eredivisie wekelijks gebeurt. Een vraag die mij vervolgens aan het denken zette om te komen tot een speler van het weekend. Geen uitverkiezing waar een prijs of punten mee te verdienen zijn maar gewoon die speler er uit pikken die mij is opgevallen.
logo
Voor mij stonden er dit weekend twee duels op het programma. Zaterdag het duel tussen Corenos en Stedum en zondag het duel SV Bedum- TLC. Dat zorgde dat ik weer een ruime keuze had om tot een speler van de week te komen. Zaterdag was ik dus bij de wedstrijd in Roodeschool waar de beide keepers, Sven Knot, de doelman van Corenos, en Bert-Jan Zijlema, als doelman van Stedum, een opvallende rol vervulden. Een rol die zondag was weggelegd voor de Bedumers Silke Korpershoek en Job Mol.

Silke Korpershoek maakte voor aanvang van het seizoen de overstap van De Fivel naar SV Bedum en dat heeft de middenvelder duidelijk goed gedaan. In het bekertreffen tegen Warffum scoorde hij al drie keer en zondag was hij in het duel tegen TLC niet alleen twee keer trefzeker maar was hij ook bij de derde goal van de Bedumers betrokken. Ook Job Mol was bij een van de drie Bedumer doelpunten betrokken. ‘Joppie’ kwam na vijftien minuten al binnen de lijnen en speelde in het resterende half uur van de eerste helft een nuttige partij. Na de rust had ook hij, precies eender als zijn teamgenoten hinder van de sterke wind en was Baan geen schim meer van de Joppie  van de eerste helft. Ik moet zeggen dat ik wel een zwak voor Job heb omdat het een voetballer is  die vanuit het niets met iets moois op de proppen kan komen. Maar het is ook een speler die trainer en teamgenoten tot wanhoop kan brengen wanneer zijn hoofd weer eens een andere kant op staat dan die van de rest van het team. Waar het zondag twee spelers waren die een opvallende rol vervulden gold dat  zaterdag voor twee keepers. Bert-Jan Zijlema kwam vorig seizoen onder de lat nadat Stedum afscheid had genomen van Wesley de Waal. Met Zijlema in het doel werden de Stedumers vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse en doen het nu naar behoren in de vierde klasse. In het duel tegen Corenos hield de 23-jarige goalie de aanvallers van de thuisploeg een paar keer met een prima redding van het scoren af. Iets waar de 20-jarige Sven Knot ook in slaagde. De goalie van Corenos is aan zijn vierde seizoen in het eerste elftal bezig en is uitgegroeid tot een keeper die als een puntenpakker mag worden gezien. Zijn trainer Peter Ernst was zaterdag namelijk lovend over zijn doelman. ‘Sven is een keeper die in een 1:1 duel nauwelijks is te kloppen. Dat is echt een extra kwaliteit van onze doelman die de komende jaren alleen nog maar beter gaat worden.” Mooie woorden van Peter Ernst waar ik mij alleen maar bij aan kan sluiten en wat zorgt dat Sven Knot mijn speler van het weekend van 28 en 29 oktober is.