Spelers van de week op Puurvoetbalonline: Joran Knot, Raymond Kooman en Bjorn Schutter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Zondag was daar opeens de vraag of ik ook wat had met het geven van cijfers aan spelers, trainers en scheidsrechters zoals in de eredivisie wekelijks gebeurt. Een vraag die mij vervolgens aan het denken zette om te komen tot een speler van het weekend. Geen uitverkiezing waar een prijs of punten mee te verdienen zijn maar gewoon die speler er uit pikken die mij is opgevallen.
logo
Om even een begin te maken met dit item ga ik eerst even terug naar het begin van deze nog prille competitie. We zijn nu een vijftal weken onderweg en er zijn mij al een aantal spelers positief opgevallen. Zo was ik op zaterdag 7 oktober aanwezig bij het duel tussen Corenos en SJS uit Stadskanaal. Aan de kant van de ploeg uit Roodeschool speelde Joran Knot die zaterdag een puike partij als centrale middenvelder. De pas 16-jarige voetballer was de absolute uitblinker aan de kant van de thuisploeg. Want bij alles wat hij die zaterdag deed zat een idee achter. En ook wanneer de mouwtjes figuurlijk even opgestroopt moesten worden stond het talent zijn mannetje door er even stevig in te kleunen waar dat nodig was. Kortom voor de voetballiefhebbers die op deze druiligere zaterdagmiddag in Roodeschool aanwezig waren was alleen het spel van het jeugdig talent al de moeite waard. Een week later stond het duel tussen Z.E.C. en Noordpool op het programma. Een derby die helaas te kort duurde maar die wel mijn speler van dat weekend opleverde. Aan de kant van de ploeg van Jur Smit speelde in dat duel Raymond Kooman als linksback een puike partij. De 19-jarige linksachter was niet alleen bij meerdere aanvallen van Noordpool betrokken maar stond ook defensief meer dan zijn mannetje. Dat zorgde dat ik Raymond, die vorig seizoen nog als linksbuiten in de A-junioren voetbalde, mijn speler van het weekend van 14 en 15 oktober vond. Voor het weekend van 21 en 22 oktober stonden er voor mij twee duels op het programma. Op de zaterdag was dat Loppersum-Niekerk en op de zondag VVK-SV Bedum.

Op de zaterdag was ik dus aanwezig in Loppersum waar ik al een tijdje niet meer was geweest. In de bestuurskamer van de Lopsters kreeg ik het wedstrijdformulier aangereikt en zag ik een opvallende naam onder rugnummer 5. Maar rugnummers zeggen in het hedendaagse voetbal niet alles en daarom vroeg ik aan de speler die met dat nummer ging spelen of dat betekende dat hij ook op de positie speelde die normaal gesproken bij dat nummer hoorde. Wat volgde was een bevestigend antwoord van de voetballer die ik echt niet op die positie had verwacht. Maar navraag bij trainer Henk Buikema leerde dat dit geen experiment was dat zaterdag voor de eerste keer op het programma stond. De 20-jarige Bjorn Schutter voetbalde daar al een aantal weken en waar de trainer meer dan tevreden over was. Iets wat ik mij goed kon voorstellen nadat ik de kleine linksback zaterdagmiddag aan het werk had gezien. Want ‘Schuttertje’ is duidelijk meer ‘kerel’ geworden en dat heeft hem tot een nog betere voetballer gemaakt. In april 2016 brak Bjorn zijn scheenbeen tijdens een duel van Futsal Winsum en schreef ik het artikel, http://www.puurvoetbalonline.nl/columns/10167-mijn-moment-van-het-weekend-bjorn-schutter-sc-loppersum-futsal-winsum-komt-sterker-terug.html. Nu, anderhalf jaar later, is dan mooi om te zien dat dit inderdaad is uitgekomen. Want Bjorn is niet alleen sterker teruggekomen maar hij is tevens uitgegroeid tot een speler die niet meer weg te denken is uit de basiself van de koploper in zaterdag 3C. En vandaar dat Bjorn Schutter mijn speler van het weekend van 21 en 22 oktober is geworden.