Breaking: Aangifte om rubberkorrels op sportvelden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Ieder nadeel heeft een voordeel was een van de vele fantastische uitspraken van Johan Cruijff en inderdaad dat klopt helemaal.
je profielfoto
Vanmorgen rond 04.00 uur piepte onze grote vriend Bietsj dat hij even zijn behoefte moest/wilde doen. Dat zorgde voor een korte wandeling door het pittoreske Ezinge. Want een pup naar buiten sturen en zelf in huis wachten tot hij weer uit de tuin tevoorschijn komt doen we op de PW7 niet. Even een blokje lopen want anders neem je geen hond waar je van hoopt, en waar ik ‘blind’ van uit ga,  dat het een trouwe vriend wordt. Na tussen kwart over vier en half vijf even te hebbben gespeeld ging Bietsj slapen en ik de notulen van de bestuursvergadering van de Omloop van Bedum schrijven en het draaiboek voor  de Omloop van 2018 updaten. Een ander zou denken ga lekker weer in bed maar bij mij is  wakker ook  wakker zijn  en wanneer je ’s avonds nergens voor wakker hoeft te blijven gaat dat vast wel goed komen met het aantal uren wat ik aan slaap nodig ben. Nadat alles was weggestuurd richting de overige bestuursleden was daar vervolgens even  de tijd voor het surfen over internet. Na de bekeruitslagen van een aantal clubs kwam ik echter al snel op onderstaande link    https://nos.nl/artikel/2194021-aangifte-om-rubberkorrels-op-sportvelden.html terecht

Een link die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat wanneer je het verhaal goed leest. Rubbergranulaatkorrels zijn niet alleen gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat die alles nu eenmaal in de mond steken, maar ook voor het milieu zoals door de RIVM in dit artikel bevestigd wordt. Er zullen zijn die ook dit artikel wel  weer gaan bagatelliseren. Maar wordt het nu niet de hoogste  tijd dat er gestopt wordt met rubbergranulaat strooien. Er zijn nu toch wel voldoende redenen om te geloven dat het nu toch echt mooigeweest is . Want niemand maakt mijn wijs dat de koepel van milieuorganisaties ,Recycling Netwerk, over een nacht over een bevroren kunstgras heeft gewandeld. Die hebben echt  hun huiswerk wel gedaan. Waar de vurige pleitbezorgers van het gebruik van  rubbergranulaat dachten dat de strijd gestreden was en ze hadden 'gewonnen' komen ze van een koude kermis thuis. Want dit  is toch  even andere koek, een aangifte tegen het gebruik van rubbergranulaat. Want dit gaat gevolgen hebben want hier wordt geen gemeente of sportclub blij van. En natuurlijk ook de bandenindustrie niet die zijn ‘melkkoe’, het slijten van oude autobanden aan gemeentes en sportclubs, als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Vandaag, 21 september is de herfst begonnen maar voor de liefhebbers van de schone velden zonder  dat smerige rubbergranulaat zou de zomer weleens symbolisch aangebroken kunnen zijn.