Mijn weekendmoment: Bij windkracht ‘Storm’ moet je niet willen voetballen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Bijna bij ieder duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben gebeurt wel iets wat het schrijven van een artikel waard is. Iets met humor, speciaals of waar ik met veel bewondering en respect naar kijk wat ook in het weekend van 19 en 20 november niet anders was.
je profielfoto
Een week eerder was ik aanwezig bij de derby Kloosterburen-Eenrum. Een wedstrijd die aardig wat stof deed opwaaien door een Tweet van mij, een verslag in de Ommelander Courant, teksten van beide trainers, en hetzelfde OC-verslag wat een paar dagen later op Puurvoetbalonline geplaatst werd. Een derby die niet alleen door elf gele en twee rode kaarten aardig wat stof deed opwaaien maar ook door een mooi gekleurde middenstip, een arbiter die de 95 nieuwe spelregels als geen ander kende en een bijzonder scoreverloop. Want wanneer je nog maar met negen spelers binnen de lijnen staat en je weet dan toch nog met 3-4 te winnen mag dat als sensationeel gezien worden. Na afloop van dit spektakelstuk was er daardoor nog veel te melden over een duel waar nog lang over gesproken zal worden waarbij het publiek de grote winnaar was in Kloosterburen.

In het weekend van 19 en 20 november stond er voor mij een duel op het programma en dat was Warffum-Blauw Geel’ 15. Richting het weekend werd echter duidelijk dat het weer weleens roet in het eten kon gaan gooien en er niets op het programma zou staan. Er werd namelijk naast een stormachtige wind ook een aardige hoeveelheid regen verwacht. Maar de vele voorspellers hadden het, precies als in Amerika met ‘Uncle Donald’, op de vrijdag en zaterdag niet helemaal juist. Het weer viel reusachtig mee wat op zondag duidelijk anders was. Storm en regen teisterden Nederland zodat er in de Kuip reclameborden kapot waaiden en het nog even de vraag was of er in Rotterdam gespeeld kon worden. Die vraag was er in Warffum niet. Het veld lag er naar omstandigheden prima bij waardoor arbiter Hoiting uit Zuidwolde geen reden zag om het duel af te keuren. Een, zo zou later blijken, prima arbiter die in het duel dat eigenlijk niet gespeeld had moeten worden geen moment in de problemen kwam. Het duel had nooit gespeeld mogen worden omdat de weersomstandigheden zwaar klote waren. De stormachtige wind werd steeds sterker waardoor het een wedstrijd werd van niveau ‘VFB Draadnagel tegen Bayern Trekveer’. Ballen kwamen namelijk met regelmaat op plaatsen terecht die de tweeëntwintig spelers niet in gedachten hadden. Jammer maar wel de realiteit. Ik moet zeggen, ik had mij zeker op een leuk duel tussen Warffum en Blauw Geel’ 15 verheugd. Maar een ding werd zondagmiddag al snel duidelijk, een leuke pot ging het niet worden. Daarom ben ik voor een 96e regel. Bij windkracht ‘Storm ‘ wordt er niet gevoetbald in Nederland want precies eender dan in Warffum was het publiek dit weekend de grote verliezer. .