Tinus Dopsleutel: 'Er is een nieuwe variant op 2:2 op komst ...."

Geschreven door Tinus Dopsleutel op . Geplaatst in Columns

Nu het voetballen weer een paar weken onderweg is komen de verhalen, ergernissen, verbazing en onvrede in voetballand wonderland weer om de hoek kijken. Want loop rond op een complex en je weet, er is helemaal niets veranderd. Dat is jammer en dat vind: ‘Tinus Dopsleutel’ ook. Tinus Dopsleutel zal dit seizoen het synoniem zijn voor alles wat ik hoor, zie, en misschien ook wel meemaak langs de lijn. Natuurlijk snap ik de vraag waarom het synoniem ‘Tinus Dopsleutel’. Een vraag die zeker een antwoord verdient en wat simpel is. Er zijn voldoende clubs, vrijwilligers, scheidsrechters, trainers en spelers die ergens tegenaan lopen maar hun naam niet graag vermeld zien worden. Iets wat ik wel begrijp en ook zeker respecteer. Daarom zal ‘Tinus Dopsleutel’ de personificatie worden van alles wat er in voetballand wonderland gebeurt  en wat het benoemen waard is. Dus voor alle duidelijkheid, Tinus kan een club, vrijwilliger, scheidsrechter, trainer. speler of supporter zijn die wat te vertellen heeft over iets wat ze binnen de voetbalwereld meemaken.
image 2016 08 31
Tinus Dopsleutel had natuurlijk ook gehoord van de plannen die de KNVB had richting het pupillenvoetbal. Kleinere partijtjes zodat de beginnende voetballers en voetbalsters meer balcontacten kregen. Dat viel allemaal te lezen in het rapport ‘Winnaars van Morgen’ wat ons voetbal weer terug moet brengen naar de top van het mondiale voetbal. Maar Tinus liet duidelijk merken dat hij als iemand die toch al een groot aantal jaren in het jeugdvoetbal rondliep vond dat de KNVB met dit plan aardig was doorgeschoten. ‘Ik ben geen voorstander van dit plan wat weer eentje is die een stille dood gaat sterven. Partijtjes met ouders langs de lijn en geen arbitrage zie ik echt niet zitten. We zien toch nog heel veel excessen op de velden en dat wordt door dit plan echt niet anders. Of denk jij dat de emoties niet hoog oplopen bij ouders waar het gaat om het voetballen van hun zoon of dochter. Dat gebeurt nog wekelijks en waar veel van in de doofpot verdwijnt waardoor velen geloven dat het met het geweld op de velden wel meevalt. Die mensen leven toch echt op een roze wolk. “

Zo is Tinus duidelijk in zijn mening en hekelt hij ook het 2:2 voor de beginnende pupillen. ‘Dat is een van de vele luchtballonnen vanuit een bond die van alles bedenkt maar zelden een plan ook daadwerkelijk volledig ten uitvoer brengt. Dat is natuurlijk jammer maar helaas wel de realiteit. Steeds weer komt er een idee naar voren waar je van denkt, dit wordt de volgende misser. Natuurlijk gaan er mensen in plannen als deze mee. Dat komt mede omdat er goedwillende ouders op belangrijke posities binnen een jeugdbestuur zitten. Dat is geen verwijt maar een constatering. Maar ik voorspel je nu al, om de waanzin in het bedenken van maar even aan te geven, dat er aan een variant van 2:2 gewerkt wordt. Er gaan geruchten dat de bond werkt aan het plan om zwangere vrouwen tegen elkaar te laten voetballen in een 2:2 competitie. Ik hoop dat het een gerucht is maar gezien de eerdere en huidige plannen bij de KNVB zeg ik toch, zeg nooit, nooit.”