Het balletje rolt weer op Het Noorden en Kids United is ‘thuis’

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Nu de rookwolken boven sportpark Het Noorden wat zijn verdwenen hebben de gedupeerde clubs het een beetje inzichtelijker gekregen waar het gaat om het hervatten van hun activiteiten en de schade die men heeft opgelopen door de brand van zaterdag. Zo worden deze week de trainingen weer hervat en zullen er in het weekend weer de nodige duels op Het Noorden gespeeld worden.

je profielfoto

De materiële schade valt op het eerste gezicht nog een beetje mee want naast dat de drie clubs, VVK, VV Groningen en Potetos weer kunnen spelen is er ook voor Kids United een oplossing gevonden. De vereniging voor voetballers en voetbalsters met een beperking verhuist namelijk naar Corpus den Hoorn waar ze door GRC Groningen en FC Groningen worden opgevangen. Een prima gebaar waar Kids United tot aan de winterperiode mee is gered. In de winter gaat men namelijk de zaal in om vanaf maart weer op het veld te gaan trainen. Waar dat precies moet gaan gebeuren is echter nog niet bekend zo viel in een artikel op de website van www.rtvnoord.nl te lezen.
Zo hervatten alle vier de verenigingen hun activiteiten weer een beetje al is er voor de drie bespelers van Het Noorden nog veel te doen als er naar de toekomst gekeken. Uit zeer betrouwbare bron begreep ik gisteren dat de hulp richting de gedupeerde clubs waar het gaat om materialen groot te noemen is. Dat is een prima zaak wat ook geldt voor de collecte die zaterdagavond in de ‘Euroborg’ wordt gehouden. Een collecte waar alle gedupeerde verenigingen van gaan profiteren en dus niet, wat eerst de bedoeling was dat er maar een van zou profiteren. Daarnaast hebben de zwaarst getroffen verenigingen, Potetos en VV Groningen ook zelf acties op touw gezet om zo snel mogelijk weer eigen materialen te kunnen gebruiken.
Kortom er gebeurt van alles op Het Noorden om de voetballers en voetbalsters dat te laten doen wat ze graag willen en dat is lekker voetballen. Iets wat natuurlijk ook geldt voor de leden van Kids United die nu op Corpus den Hoorn daar zijn waar ze eigenlijk ook horen als onderdeel van een BVO waar ze al een groot aantal jaren door gesteund worden.