"Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten!, werpt zijn vruchten af.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Met www.puurvoetbalonline.nl heb ik een website die veel aandacht besteed aan het amateurvoetbal boven de stad Groningen en een beetje minder aan de rest van de provincie. Dat is niet omdat ik daar geen interesse in heb maar meer omdat ik nu soms al (te) weinig tijd heb om alles te doen zoals ik het graag wil. Woekeren met tijd omdat er sinds kort een bezigheid is bijgekomen, het trainen voor de ½ marathon van Lauwersoog-Ulrum editie 2017. Een extra bezigheid waar ik via www.puurvoetbalonline.nl met regelmaat wat meer over zal vertellen omdat ik echt alles ga  ‘gebruiken’ om dat ene doel in 2017 , het uitlopen van de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum, te realiseren.
je profielfoto
Op vrijdag 1 juli begon voor mij mijn voorbereiding op de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum editie 2017. Een eerste dag die met een rondje Ezinge+rondje tennisbaan begon. In de weken voor 1 juli had ik al wat ‘voorwerk’ gedaan maar ook niet meer. De trainingen volgden elkaar met regelmaat op en na een week besloot ik een eerste doel te stellen. Op 31 augustus wilde ik een uur onafgebroken kunnen lopen in een tempo wat rond de 9km per uur lag. Dat leek mij gezien mijn vorderingen wel een reële doelstelling. Want denken dat je rond de veertig bent terwijl de 6 kruisjes naderen zou niet slim zijn. Maar, en dat siert in mijn optiek de sportman of sportvrouw, vaak wint het fanatisme het toch van het verstand. Want al snel kwam ik er achter dat het berekend lopen (nog) niet in beeld was. Want van de 31 dagen die juli heeft gaf ik mij vier dagen rust. De trainingen waren niet alle dagen even lang maar de vorderingen waren redelijk te noemen. Mijn snelheid ging omhoog, de afstanden die ik aan een stuk kon lopen werden langer en er waren dagen dat het allemaal wat minder ging en het ‘strijdplan’ werd aangepast. Maar alles wat er gebeurde was herkenbaar en gaf mij rust. Een rust van dat wat ik op dit moment doe de juiste keuze is. Natuurlijk zijn er die zeggen, loop niet te hard van stapel want ook Martine vroeg aan het begin van maand 2 op weg naar ‘de halve van 2017’ of het zoveel trainen niet teveel was. Maar mijn geruststellende, komt wel goed ‘laiverd’, was blijkbaar voldoende want ik hoorde niets meer.

Maar nu bij het in gaan van maand 2 kan de doelstelling richting 31 augustus weer bijgesteld worden. Want het een uur onafgebroken lopen in een tempo tussen de 9 en 10 kilometer zit er aan te komen. Nog een paar seconden ben ik van dat doel verwijderd zodat er weer wat nieuws bedacht moet worden. Vanmorgen besloot ik om mijn eerste training van 1 juli te herhalen om te kijken wat qua tijd mijn progressie was. Waar ik op vrijdag 1 juli over het rondje Ezinge+rondje tennisbaan, 3200 meter, een tijd van 20.30 realiseerde was dat vanmorgen 18.07. Een verbetering van 2.23 waar ik niet ontevreden over was en voor mij betekende dat het soms even aan de kreet, "Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten!, denken zijn vruchten had afgeworpen en zal blijven doen