RWE Eemsmondteam 'topscoorder' in oefencampagne

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Ik ben al een tijdje niet meer geabonneerd meer op de Voetbal International. Dit omdat het blad mij steeds minder kan bekoren met verhalen die mijn interesse niet hebben. Dat zorgt dat wanneer ik op de donderdag of vrijdag in de 'gele olifant' kom het een kwestie van het tijdschrift doorbladeren wordt om te bepalen of het de moeite waard is om het blad in het winkelwagentje te gooien.
Deze keer was het wel interessant om het blad een keer weer mee te nemen. Een extra bijlage over het damesvoetbal in Nederland en 'Pezen in de provincie' waren reden genoeg om er een paar euro tegenaan te gooien. Thuis gekomen ging het doorbladeren verder en stuitte ik op de uitslagen van de tot nu toe gespeelde oefenduels van de diverse clubs in het betaald voetbal. Oefenduels die in het begin tegen amateurclubs werden afgewerkt en ondertussen zijn vervangen door wedstrijden tegen wat meer gerenommeerde tegenstanders. Een brei aan uitslagen met een dissonant. Want er was maar een wedstrijd waarin een ploeg met een verschil van twintig goals had verloren. Op 1 juli verloor het RWE Eemsmondteam namelijk met 20-0 van FC Groningen. Een nederlaag die duidelijk was en ook direct aangaf dat er wat aan het selectiebeleid gedaan moest worden. Iets waar na afloop even fijntjes een paar opmerkingen over werden gemaakt.
je profielfoto
Duidelijk was wel dat de geselecteerde spelers niets viel te verwijten. Zonder uitzondering deden die namelijk hun stinkende best om de profs van FC Groningen partij te geven. Maar de opmerkingen die waren te beluisteren klopten wel. Het moet anders werd er gezegd want dit is geen reclame voor het voetbal in onze regio. Niet mijn woorden maar ze waren wel te horen. Ik moet zeggen dat ik het wel met degene eens was die de woorden sprak. Natuurlijk weet je van te voren dat je het niet van een profclub wint. Althans, 99 van de 100 keer niet. En dat is ook helemaal niet erg. maar om je als 'kanonnenvoer' te laten gebruiken is een ander verhaal. Dat wil je namelijk als sportman niet. Want er zal geen speler van het RWE-team met een lekker gevoel van het veld gestapt zijn na een nederlaag met 20-0 te hebben geleden.
De volgende editie zal, zo vertelde FC Groningen-directeur Hans Nijland, in Warffum worden gespeeld. Een editie waarin het anders moet zo waren na afloop de geluiden te horen. Er werden zelfs meerdere opties aangedragen zoals het eerder bekend maken van technische staf en selectie. Een staf en selectie die misschien wat vaker samen zou kunnen komen was ook een suggestie. Een niet onlogische suggestie want laten we eerlijk zijn, een gedegen voorbereiding is het halve werk. Maar soms kan iets niet anders omdat de aangestelde technische staf ook nog andere verplichtingen heeft en de spelers die zijn geselecteerd ook bij hun eigen club de nodige trainingsuren maken.
Maar dat er iets moet gebeuren mag duidelijk zijn. Want Nijland kan wel van alles roepen, maar dat er door een gebrek aan interesse geen RWE-Eemsmondteam meer te selecteren valt zou mij, en hoe jammer dat ook is, niet verbazen.