Sportpark 'Het Noorden kleurt groener dan het jaren heeft gedaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

portpark 'Het Noorden' kleurt weer groen. Want eindelijk is de bovenlaag van de betonnen bak van een groene bovenlaag, in de volksmond ook wel kunstgras genoemd, voorzien.

je profielfoto

Maandagmorgen was ik te gast op sportpark 'Het Noorden' waar een ontmoeting met VVK-voorzitter Rick van der Veen stond gepland. Een gesprek in het kader van een (oude) rubriek die met ingang van het seizoen 2016-2017 in een nieuw jasje zal terugkomen. Bij aankomst op het complex waar VVK, Potetos en VV Groningen hun thuishaven hebben viel het direct op, het 'betonveld' was weg. Weg was een 'veld' wat die omschrijving niet verdiende. Weg was een betonplaat waar VVK zijn gasten liever niet op ontving maar waarin de Voetbal Vereniging Korreweg geen keuze had. Wanneer je namelijk huurder bent dan bepaalt de verhuurder namelijk wat er wel of niet gebeurd.
Uiteraard was alles en iedereen binnen VVK het 'betonnen' kunstgrasveld meer dan zat en wat ook gold voor de gasten die voor hun uitduel tegen VVK naar 'Het Noorden' kwamen. Een kunstgrasspriet was op de bijna betonnen vloer namelijk even zeldzaam als een zeehond die aan het bergbeklimmen is. Dat zorgde niet voor juichkreten bij vooral de zaterdagclubs die de strijd met de withemden moesten aanbinden. De zondagclubs hadden wat dat betreft meer geluk. Want op de zondag kon er namelijk nog uitgeweken worden naar het veld waar op de zaterdag VV Groningen en Potetos hun duels afwerken.
Geen ideale situatie voor VVK dat een kantine heeft met overkapping waar het prima toeven is om een wedstrijd op het 'VVK-veld' te aanschouwen. Dat is natuurlijk anders wanneer het duels van de zondagtak op een verder weg gelegen veld gespeeld wordt en wat ik merkte toen ik vorig seizoen aanwezig was bij het duel VVK-Kloosterburen. Ook dat duel werd op het veld van de 'buren' gespeeld wat het allemaal toch net even anders maakte. De kunstgrasmat was prima maar het was gewoon wat verder weg dan waar het eigenlijk hoorde.
Maar dat is nu verleden tijd. Wanneer het rubber er goed is in gemasseerd dan kan er namelijk op twee kunstgrasvelden gespeeld worden en die dat predicaat ook daadwerkelijk verdienen. Een predicaat waardoor ook VVK zijn gasten op een voetbalwaardig veld kan ontvangen en tegenstanders niet bij voorbaat met lood in de schoenen naar 'Het Noorden' vertrekken omdat er op een betonplaat gespeeld moet worden. Want, en daar zal men bij VVK blij mee zijn, met ingang van het seizoen 2016-2017 kleurt sportpark 'Het Noorden' groener dan het jaren heeft gedaan.