"Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vanmorgen werd ik geattendeerd op 'De ouwe Rupsen' wat een groep politiemensen is die onder deze 'geuzennaam' de meeste sportieve en andere avonturen beleven. Een groep waar de veel te vroeg overleden Milan Bos ook deel van uitmaakte.
je profielfoto

Toen de keepertrainer van Kloosterburen op 18 november 2014 overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk was dat niet alleen een klap voor zijn dierbaren en iedereen in Kloosterburen en omgeving. Ook in het politiekorps sloeg het nieuws als een bom in. Want Milan was gezien binnen het korps en wat ook goldt in Kloosterburen en omstreken. Zo noemde de huidige doelman van Kloosterburen 1, Sander Adema, Milan als de persoon die zijn instelling had verbeterd. Mooie woorden van de jonge doelman voor de ouders en broer van Milan die een enorm verdriet meedragen. Verdriet wat je geen ouder gunt want niets is erger dan je kind verliezen. Het enige wat iemand dan kan geven is hopelijk een beetje steun. Steun wat 'De oude Rupsen' ook met regelmaat geven. Ik las hoe 'De oude Rupsen' tot stand zijn gekomen en het woord kippenvel was nog zacht uitgedrukt. Want ook in dit hier onderstaand verhaal bleek dat Milan een motivator van het zuiverste soort was. Milan kon iemand over een dood punt helpen wat het 'slachtoffer' nooit zou hebben verwacht. Wanneer je dat kunt is dat en gave want hoe vaak zal er niet gedacht zijn van hou je kop met 'Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten! Dat zal regelmatig gebeurd zijn in de groep waar Milan onderdeel van was. Vanmorgen ging mijn training voor het doel in 2017 best goed maar ik weet uit ervaring dat er ook andere momenten zullen komen. Momenten waarbij je de loopschoenen met veel plezier in een container donderstraalt. Dit omdat de afstand die je hebt bedacht nog een brug te ver is of omdat die dag de beentjes er even geen zin in hebben. Dat het in de zomer van 2017 zwaar gaat worden om de ½ marathon van Lauwersoog naar Ulrum te volbrengen hoeft niemand mij te vertellen. Jaren geleden behoorde ik een paar keer tot het deelnemersveld en was het overduidelijk, de streep in Ulrum halen is mijn enige doel. Een doel wat ik in 2017 ook voor ogen heb en waar ik allerlei extra motivatie voor zoek. Zo staan er al een paar op mijn 'lijstje' waar er weer eentje bijkomt. Want ik weet al wat ik een mooi tenue zal vinden waar ik de ruim 21 kilometer in wil volbrengen. Een mooi zwart tenue met witte sokken( de mooiste keeperstenuecombinatie die er is, waar de tekst '"Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten! op zal staan. En waarom dat is staat in onderstaand artikel.....

Die naam.. 'De ouwe Rupsen' waar komt die eigenlijk vandaan?

In oktober 2012 is het allemaal begonnen, daar leerden ze elkaar kennen. Vanaf toen beter bekend en door hem benoemd tot 'De Ouwe Rupsen'.
Mocht je af en toe geen zin meer hebben of het even negatief inzien tijdens de sport, een slechte dag of je had gewoon je momentjes tijdens een mudrun.....
"Tjop, Tjop, Ouwe Rups! Doorzetten!" Dag in dag uit gemotiveerd door onze ouwe rups.
Ook de leuke, mooie en grappige momenten zijn gedeeld met hem.
Zo hebben we menig Finish samen gehaald.
Zo werden je kinderen door hem vermaakt als je er zelf even geen zin in had.
Zo hebben we in de gordijnen gehangen in de kroeg, gingen we als Tarzan en Jane verkleed naar foute feestjes, hebben we gehakt op de Party animals en hebben we 'Pannekoekenschip Kloosterburen' in het leven geroepen.
Hebben we gevaren over menig water in de provincie, Etc. Etc.

Inmiddels ontpopt tot een vlinder en niet meer onder ons...zijn 'Ouwe Rupsen'.
Maar in ons hart altijd dichtbij!❤️