‘Voetbalproat ‘.

Geschreven door Frits Meeuwes op . Geplaatst in Columns

Heel soms komt er op de sociale media iets voorbij wat gewoon leuk is. Iets wat vanmorgen het geval was toen de ‘voetbalmijmeringen’ van Frits Meeuwes voorbij kwamen. Ik ken de teamleider van Corenos niet alleen als een echter liefhebber van het spelletje maar ook als een romanticus die graag terugdenkt aan vroeger. Aan vroeger toen niet alles beter was maar uit de woorden van Frits veel dingen wel leuker waren.
image 2015 05 14 2
Het seizoen 2015-2016 is ten einde. Promoties degradaties bekent. De 4e klasse C waar we met Corenos waarschijnlijk inkomen kent zeven cluppies uit de regio, waarin Poolster en De Heracliden weer bij ons op bezoek komen. Een seizoen waarin Westerlee en Scheemda degradeerden en eerstgenoemde geen A en B junioren heeft waardoor het dus moeilijk zal worden om weer terug te komen. SC Scheemda heeft veel jongere jeugd wat nog jaren moet rijpen.
GCSV
Een volgende punt. Clubs die van naam veranderden,  zoals GCSV,  uit de wijk Paddepoel  oet de’ stadde’  waar Raoul Postuma in speelde (zijn zoon speelt nu bij Fc Grunn. Red) en Mamio nu speelt. Het was meestal al feest als wij om 13. 15 uur  aankwamen om onze wedstrijd met het 1 e te spelen. Het was zelfs een keer zo erg dat toen hun E ers kampioen waren geworden om 10 uur iedereen al aan de zeupie ging en dus om 13.15 uur al in de polonaise door de kantine liep en hun leider ons vroeg of we nog wilden voetballen of gelijk in hun feestje mee wilden delen. Niks feest  zei  toenmalig trainer Hemmo Battjes,  eerst de punten in de pocket en dan ....(goedzo Hemmo).
CSB
Rood Zwart Baflo zoals het nu heet was vroeger CSB. Dat was de club van de gebroeders Wassenaar Theo Kruizinga en hun trainer Boelo Meyboom. Een club waar het na afloop goed vertoeven  was (of nait Wilderik v d Ploeg!) Brokie was er ook altijd bij in de derde helft en dan werd het knobbelen en daarna nog even naar de kroeg bij het spoor (café Beuving) en als het lukte laatste trein naar Roodeschool (Mooi liedje van Roel Munting zijn oom Paul). Verder werd er een keer rond 1980 een wedstrijd gestaakt tussen Corenos 1 en Peize 1 nadat de aanvoerder van Peize scheidsrechter mej. Schut molesteerde (dochter van de vroegere topscheidsrechter Geert Schut uit Eenrum). Achteraf hoorden wij dat de ‘dader’ de plaatselijke Dominee van Peize was.
Zandbergen toernooi.
Door velen nog nooit van gehoord. Dat was het gemeentelijke toernooi waar toen Roodeschool t/m Uithuizen bij hoorde. Oftewel,  duels tussen Noordpool , Heracliden , Meister sv en Corenos op het toernooi programma : Meister sv (met o.a. Harm Pieterman (pa van Dennis )en de gebr. Weyenberg tegen De Heracliden (met o.a. Wim de Vries en ons aller Anno Wassing) en tegelijker tijd Corenos tegen Noordpool (alle coryfeeën  aanwezig bij beide teams). Werden beide wedstrijden gestaakt na vele rode kaarten over en weer (hoezo geen derby sfeer). Hoe dat toen opgelost is weet ik niet meer maar samen een biertje drinken deden we wel en natuurlijk  werd het  weer gezellig en zoals het hoort  tot zo ver moar weer .