Groninger klasse? Ja natuurlijk !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Over enkele weken wordt het nieuwe competitieschema weer bekend gemaakt. Dan weten de amateurclubs weer  tegen wie de standaardteams, de lagere teams moeten nog even geduld hebben, hun wedstrijden in het seizoen 2016-2017 weer mogen/moeten spelen.
je profielfoto

 

Gisteren, zaterdag 28 mei, degradeerden FC LEO, Poolster definitief naar de vierde klasse. De toekomst van De Heracliden als derdeklasser hangt, na een 5-0 nederlaag tegen Helpman, aan een zijden draadje en Rood Zwart Baflo kon de sprong niet maken. Een magere oogst op een mooie zaterdag in mei wat in onze regio op voetbalgebied een pikzwarte zaterdag werd. Op de terugreis van Driesum naar Ezinge bedacht ik mij dat er aan al deze degradaties ook een ‘voordeel’ zit. Natuurlijk wil je als sportman/vrouw zo hoog mogelijk presteren. Maar er zijn momenten dat het verstand het wint van het gevoel. Momenten die je doen beseffen dat een degradatie, hoe gek of dat ook klinkt, ook voordelen kan hebben. Want terugrijdend naar Ezinge, en wetende dat Poolster en FC LEO het niet hadden gered en de 5-0 nederlaag van De Heracliden ook niet voor vreugde in het ‘Hera-kamp zorgde keek ik vooruit naar het seizoen dat over drie maanden van start gaat. Ik dacht aan zaterdag 4C en zag in gedachten een groot aantal derby’s verschijnen. De kans is groot dat De Heracliden-Corenos weer terugkeert. Dat FC LEO- Middelstum in het schema van 4C verschijnt. Dat De Fivel het weer op mag nemen tegen nog meer teams uit de regio.
Dat SIOS, dat een grote kans maakt om te promoveren, de strijd met FC LEO en Middelstum en de overige teams mag aanbinden. Aan dit alles dacht ik onderweg van Driesum naar Ezinge. Voor mij logisch, een competitie met een veelvoud aan Ommelander-teams in een poule. Een gedachte waar ik van hoop dat men er  bij de KNVB precies eender tegenaan kijkt. Gisteren was ik in Driesum en zonder in detail te treden, ik snap wel waarom de club uit Leens wel weer eens andere bestuurskamers wil zien. Zaterdagmorgen zag ik een tekst op Facebook voorbij komen. Woorden van een teamleider bij ons uit de regio die precies eender dacht dan mijn gedachten zijn. Die eveneens hoopte op een mooie ‘Groninger klasse’. Samen met de teamleider ben ik niet de enige die zo denkt en vandaar dat ik hoop dat de bond meedenkt met de verenigingen op het Hogeland wat misschien het leed van het degraderen wat verzacht.