Een 'voorzet' moet je inkoppen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Deze week kreeg ik een ‘voorzet’ die ik eigenlijk wel moest inkoppen. De voorzet was hoe ik als uitgesproken liefhebber van het amateurvoetbal tegen de perikelen die op dit moment in het betaald voetbal gaande zijn aankeek.


je profielfoto

 

Een vraag die ik op dat moment niet kon beantwoorden omdat ik druk was met andere zaken wat mijn aandacht vroeg. Maar zaterdagmorgen thuis was er een moment dat de voorzet weer voorbij kwam. Dat kwam door het circus rond FC Utrecht dat opeens nog niet weet of het bij winst van de Play offs Nederland wel of niet in Europa mag vertegenwoordigen. Het heeft te maken met een licentie die wel of niet goed gekeurd gaat worden. Nadat we eerder deze week het op een dag meemaakten dat FC Twente uit de eredivisie werd gegooid en Michael van Praag zich kandidaat stelde als voorzitter van de UEFA was daar zaterdag het bericht dat Utrecht Europa niet in mag. Later op deze zaterdag of op zondag zal er nog wel meer nieuws uit Zeist komen want mountainbiker Bert van Oostveen zal ook nog wel een baantje bij een corrupte organisatie, dat de UEFA is, willen. Want wie denkt dat alleen de FIFA corrupt is heeft waarschijnlijk de laatste tien jaar geen boek of krant gelezen
Dat ik het betaald via de krant en teletekst volg steek ik niet onder stoelen of banken. Dat de CL en EL mij totaal niet meer interesseren ook niet. Want veel lezen doet veel weten schijnt een gezegde te zijn en het laatste CL-duel wat ik gezien heb dateert van, ik zou het niet eens meer weten.
Maar vanmorgen het zoveelste lachertje in de eredivisie. Waar eerder de degradatie van FC Twente als een mokerslag bij heldere hemel kwam en de Play offs tot een farce maakte deed de licentiecommissie dat nu weer. Dat clubs moeten boeten voor financiële wanprestaties dikke prima. Wanneer je een beetje mensenkennis hebt weet je echter ook dat Jopie Munsterman gladder is dan een kilo paling in een ton verlopen olie. Dat schraap je er af. Maar de wilde plannen van Jopie en maatje Aldo van der Laan werden dankbaar omarmd in Tukkerland waar straks tientallen hun baan kwijt raken omdat Jopie en Aldootje hun gang konden gaan. Dit omdat de raad van commissarissen lag te snurken. Maar eerlijk is eerlijk, heel Tukkerland vierde feest toen Twente landskampioen  werd. De bomen groeiden toen tot aan de hemel en kwamen zelfs weer terug. Het kon namelijk niet op in Tukkerland waar de gekte het won van het gezond verstand. Dat laatste komt wel meer voor in het betaald voetbal wanneer ik denk aan deel 1 en 2 van Voetbal&Maffia en Eindspel. Boeken over een grote corrupte zooi in voetballand wonderland waar ‘onze’ Michael van Praag onderdeel van is. Een bobo die baantjesziek is en er samen met Van Oostveen in slaagt om Nederland het lachertje van de voetbalwereld te maken met een competitie waar aan het slot alles fout gaat wat maar fout kan gaan. Morgen, zondag 22 mei volgt de ‘ontknoping’ van iets wat waarschijnlijk in de rechtszaal uitgevochten zal worden. Ik vind het allemaal prima maar heb vroeger op de training geleerd dat je een voorzet moest inkoppen. Dat heb ik gedaan maar ergens interesseert het betaald voetbal mij helemaal niets meer. Want om heel eerlijk te zijn, deel 1 en 2 van Voetbal&Maffia en Eindspel hebben mij voldoende bewijs gegeven dat ik zeker weet dat de supporters van betaalde clubs naar iets zitten te kijken waarbij ze aan alle kanten belazerd worden. Wordt vervolgd……..