Dit kan echt niet ........

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Wanneer je in het weekend op de voetbalvelden rondloopt dan vang je weleens wat op. Opmerkingen waar je een dag later van denkt, hier klopt iets niet. Dit is een voorbeeld van hoe het er in het amateurvoetbal aan toegaat maar waar helemaal niets van klopt.
je profielfoto

 

Zaterdag kreeg ik via Facebook te horen dat ik moest stoppen om de KNVB overal de schuld van te geven. Iets wat in het artikel wat ik schreef zeker niet het geval was. Ik kreeg alleen iets aangereikt door iemand die graag wilde dat ik dat publiceerde op Puurvoetbalonline. Geen moeite want precies zoals de KNVB dat voor zijn leden behoort te zijn geldt dat voor Puurvoetbalonline richting zijn trouwe bezoekers. En ook dit weekend was het weer raak. Ik hoorde twee personen hetzelfde verhaal vertellen over een duel dat ze met hun team hadden afgewerkt. De mannen hadden hun team in 70(!) minuten met 0-15  zien winnen van een tegenstander die niet helemaal compleet was. Het derde team van de thuisploeg  had weliswaar wat versterking van het eerste team gekregen maar dat mocht niet baten. De thuisploeg werd ondanks zijn versterkingen gewassen, gestreken en opgevouwen. Met 0-15 een duel, dat maar zeventig minuten duurde, verliezen  roept natuurlijk vragen op. Normaal gesproken betekent het dat een duel dat maar zeventig minuten duurt gestaakt is. Gestaakt door een ernstige blessure, een vechtpartij of noodweer. Dat kunnen de oorzaken waar je van zegt, we stoppen ermee. Dit alles was, zo werd verteld, er  niet aan de hand. De referee was er zat van. Met nog twintig minuten te spelen maakte een plaatselijke arbiter er gewoon een einde aan. Een vreemde gang van zaken wat mij deed besluiten om deze competitie eens te bekijken. Om eerlijk te zijn, wat een poppenkast. Zondag 3, 6e klasse 27 gaat helemaal nergens over zoals de stand laat zien:             

1  NEC Delfzijl 4        18 - 47

2  Noordpool UFC 2  20-  44

3  Hunsingo 3             17 - 37

4  Warffum 2               13 - 32

5  Rood Zwart Baflo 218 - 30

6  VVSV '09 2            18 - 27

7   Usquert 2               18 - 24

8   Eenrum 3               17 - 17

9   Kloosterburen 3      17 - 15

10 Velocitas 1897 4    15 - 12

11 Farmsum 3              16 - 14

12 Zeester 2                 17 – 15

Waar koploper NEC Delzijl 4 achttien duels heeft gespeeld staat Warffum 2 nog maar op 13 wedstrijden. De Delfzijlsters hebben 47 punten en Warffum op dit moment 32. Dat betekent dat Warffum, mochten ze de vijf inhaalwedstrijden winnen, ook op 47 punten komt. Waar NEC Delfzijl nog twee wedstrijden moet spelen geldt dat Warffum er nog negen(!) moet afwerken. Een stand in een competitie die schever is als de bekende toren van Pisa. De angst in Warffum is dat men het niet gaat redden om zijn tweeëntwintig duels te spelen. Dat men zal stranden op bijvoorbeeld twintig wedstrijden. Maar wat nog erger zou zijn is dat men zou stranden op doelsaldo. Dat de niet gespeelde twintig minuten in Farmsum doorslaggevend zullen zijn. Dit omdat een scheidsrechter er na zeventig minuten opeens mee stopt. Dat is precies eender als in de echtelijke sponde iemand van alles beloven en vervolgens verder gaan met een niet afgemaakte kruiswoordpuzzel. Dat is iets wat niet kan want je maakt je beloftes waar. Dus wanneer je gevraagd wordt, want op dit niveau wordt je als scheidsrechter gevraagd, is dat voor negentig minuten en niet voor zeventig. Een vreemde ontwikkeling waar Warffum denk ik protest tegen aan zal tekenen. Want natuurlijk sta je daar niet direct bij stil maar de op de ‘day after’ kijk je daar anders tegenaan. Maar er gebeurden zondag meer rare dingen want later op de dag werd op sportpark ‘Tuikwerd’ het duel tussen Farmsum en FVV afgelast……