Mijn momenten van …paasmaandag: ‘Operatie Betonmolen en een magische waterzak.”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Rond ieder duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben gebeurt altijd wel iets wat het schrijven van een artikel waard is. Iets wat ook in dit in veel opzichten bijzonder paasweekend weer gebeurde.
je profielfoto
In het inmiddels achter ons liggend paasweekend gebeurde er weer het nodige rond en op de velden. Leuke, ontroerende, rare en vreemde dingen. Er kwamen met gemak een vijftal onderwerpen voor mijn moment van het weekend voorbij die ik voor deze ene keer ook allemaal wil noemen. Daarom voor deze keer geen 1 maar 3 afleveringen van mijn momenten in een bijzonder paasweekend.
Paasmaandag stond wat mij betreft in het teken van het duel Kloosterburen-Warffum. In de ochtenduren werd code geel afgegeven. Er trok namelijk een heuse Paasstorm over ons land. Een Paasstorm die er voor zorgde dat het er naar uitzag dat het later op de dag niet fijn langs en binnen de lijnen zou zijn. Nu maakt mij dat persoonlijk niet heel veel uit want in mijn nu bijna acht seizoenen langs de lijn heb ik alle weersomstandigheden wel meegemaakt. Bij aankomst op sportpark ‘Westerklooster’ viel mij direct het ijzeren framewerk op. Een framewerk voor het elektronisch scorebord dat binnenkort op het sportpark zal verschijnen. Een framewerk, zo bleek al snel, met een verhaal. Om te zorgen dat het framewerk voor het scorebord goed stevig stond was besloten om het in beton te gieten. Er werd daarom een gat gegraven ter grootte van, althans zo ging het verhaal, bijna een halve kleedkamer. Dat zorgde dat er aardig wat beton gestort moest worden. Om precies te zijn, er verdween 5 kubieke meter beton in een gat dat volgens sommige kenners wel wat kleiner had gekund. Dat zorgde dat een groep vrijwilligers van de voetbalvereniging op paaszaterdag een behoorlijke krachttoer moest uithalen want er moesten wat kruiwagens vol beton vanaf het plein voor de kleedkamers naar halverwege het hoofdveld getransporteerd worden. Een megaklus waar paasmaandag nog behoorlijk over werd nagepraat en waarschijnlijk de boeken in zal gaan als ‘operatie betonmolen’. Waar het storten van het beton een gespreksonderwerp was tijdens Kloosterburen-Warffum was de ‘magische’ waterzak dat ook. Bij een blessure aan de kant van de thuisploeg komt teamleider Hans Bolt binnen de lijnen. Hans is al ruim twintig jaar als teamleider actief en zijn optreden tijdens een blessurebehandeling wordt door velen als hilarisch gezien. Hans, parkeert’ zijn watertas namelijk naast de geblesseerde speler en doet vervolgens zijn handen in zijn zakken. Voor de geblesseerde speler is dat het teken dat er zelf actie ondernomen moet worden om de blessure te verhelpen. Zelf de wonderspons uit de waterzak pakken is datgene wat gevraagd wordt waarbij de teamleider goedkeurend toekijkt. Dit voorval deed zich ook paasmaandag weer voor en alles en iedereen had dik schik om de ‘magische’ waterzak en de teamleider van Kloosterburen die ‘samen’ al veel blessures hebben verholpen.