Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Inderdaad te schandalig voor woorden....

Geschreven door De Heracliden. op . Geplaatst in Nieuws

Onderstaand artikel las ik op de website van De Heracliden. Een artikel over vandalisme die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
DeHeracliden

Uithuizermeeden is een kleine, sterk met elkaar verbonden, woongemeenschap van 3200 inwoners. Het dorp kenmerkt zich door veel verenigingen waarin veel vrijwilligers samenwerken om het met elkaar zo leuk mogelijk te hebben. Ook op sportief gebied zijn er diverse verenigingen. Er is een sportieve rivaliteit met verenigingen uit andere dorpen maar vooral ook veel respect naar elkaar. Daarbij werken de verenigingen ook veel samen om krachten te bundelen en om met elkaar voor een gezond sportief klimaat te zorgen.

 In Uithuizermeeden werd 3 jaar geleden een nieuwe accommodatie gebouwd voor de plaatselijke voetbalvereniging, de schaatsvereniging en de hondenclub. Diverse vrijwilligers zijn dag en nacht actief voor hun vereniging op deze accommodatie om ervoor te zorgen dat jong en oud kunnen sporten en ontspannen. De accommodatie is eigendom van de Stichting Buitensport Uithuizermeeden (SBU) en wordt ter beschikking gesteld aan de genoemde verenigingen. Ook de SBU wordt gerund door vrijwilligers die hun vrije tijd hierin steken om anderen te faciliteren en ruimte voor hun plezier en ontspanning te geven.

 Zondagmorgen werd door een van de omwonenden schade ontdekt aan de kantine van de SBU. Een grote ruit, grenzend aan het hoofdveld, bleek te zijn ingeslagen. De avond ervoor werd de kantine rond 20 uur gesloten door kantinemedewerkers van de SBU. Er was die zaterdag weer een vol voetbalprogramma gedraaid, met wisselende successen maar vooral met veel plezier. En dat laatste is de drijfveer voor onze vrijwilligers.

 Enkele weken geleden werden de doelnetten op ons terrein vernield. We zagen met enige regelmaat jongeren op het terrein die daar niet kwamen om te sporten welke daar ook zijn verwijderd. Vanmorgen dus opnieuw vandalisme en je vraagt je dan af wat iemand hiermee wil bereiken.

 Snappen de veroorzakers van dit soort vernielingen dan niet hoe ze die tientallen vrijwilligers te kort doen door dit soort gedrag? Ga zelf eens iets nuttigs doen voor een ander in plaats van andermans eigendommen te vernielen. Of wees anders zo flink om je excuus aan te bieden en garant te staan voor de door jou/jullie aangebrachte schade.

 Dit bericht is ook een oproep aan buurtgenoten en ouders van jeugd die zaterdagavond/zondagmorgen kennelijk niet thuis zijn geweest. Heb je informatie over de dader(s) laat ons dit dan svp zo spoedig mogelijk weten.

 Uiteraard is er aangifte gedaan bij de politie en wordt een onderzoek naar de vernielingen ingesteld. Dank aan de vrijwilligers die na het constateren van deze vernielingen alle glasscherven weer hebben opgeruimd en de kapotte ruit eerst hebben afgetimmerd. We laten ons plezier binnen de verenigingen niet verpesten door dit soort sneue types...