Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Een ,thuisduel' voor FC LEO-trainer en voor wie de drie punten in Uithuizermeeden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuws

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal staan er een aantal wedstrijden op het programma maar er is een die er absoluut bovenuit springt.

1367520620NFC Leo   vv Middelstum 22 sept 2012 1 1

  Spelmoment uit het duel in Leens tussen FC LEO en Middelstum Foto: Jan Lüürssen

Zaterdagmiddag staat in Middelstum namelijk het duel Middelstum-FC LEO op het programma. Een speciaal duel want bij FC LEO is de in Middelstum woonachtige Jan Jaap Zijlstra hoofdtrainer. De oud-speler van Middelstum is met zijn eerste seizoen in Leens bezig en staat met zijn ploeg op een tiende plaats met 25 punten uit 23 wedstrijden. Middelstum staat met 22 punten uit ook 23 wedstrijden op plaats dertien wat betekent dat de Middelstumers op een rechtstreekse degradatieplaats staan.

Een wedstrijd met grote belangen want na het duel van zaterdag heeft Middelstum nog een uitwedstrijd tegen VVK en een thuisduel tegen Gronitas op het programma staan. FC LEO moet nog op bezoek bij Westerlee en krijgt in de laatste wedstrijd van het seizoen Opende op bezoek. Voor Middelstum is een ding zeker en dat is dat het vol moet gaan voor de drie punten. Maar de Middelstumers hebben echter de pech dat tegenstander FC LEO de laatste vijf duels niet als verliezer van het veld is gestapt. Drie keer werd er gelijkgespeeld en twee keer gewonnen zodat het vertrouwen in een goede afloop van de competitie bij de Leensters aanwezig zal zijn.

In Uithuizermeeden wordt op hetzelfde tijdstip de wedstrijd De Heracliden-Noordwolde gespeeld, en ook dat duel is en duel waar beide teams alleen maar gebaat zijn bij drie punten. De Heracliden hebben de punten nodig om in de race te blijven voor een vervangende periodetitel en Noordwolde heeft de drie punten hard nodig om niet verder in degradatiezorgen te komen. Bij de thuisploeg loopt het even niet soepel omdat het zware programma van de laatste weken de ploeg van trainer Jeroen de Munck een vracht aan geblesseerde spelers opleverde. Op 2 april werd er bij FC LEO voor de laatste keer gewonnen en vervolgens verloor De Heracliden vijf duels op rij. Maar in deze vreemde competitie doen de ‘Meisters’ met een zege nog gewoon mee om een plaats in de nacompetitie maar zal daarbij een zware kluif aan Noordwolde hebben. Want Jacob Zwart en zijn mannen weten dat bij winst het derdeklasserschap zo goed als zeker veiliggesteld is.